top of page

תחומי התמחות

גירושין זה מונח דתי שמשמעותו התרת קשר הנישואין בבית הדין הרבני באמצעות גט. היום "הליכי גירושין" זהו שם נרדף להליכים המשפטיים שנועדו להסדיר את המחויבויות שיש לבני הזוג האחד כלפי השני לאחר שהחיים המשותפים הגיעו לקיצם ומחליטים להיפרד. מדובר בעיקר בחלוקת הרכוש המשותף והסדרת תשלום דמי מזונות הילדים ושעות השהייה שלהם עם כל אחד מהוריהם.

 

מכיוון שהפרידה מלווה בדרך כלל בחוסר אמון הדדי, מתקשים המתגרשים להגיע להסכמות בנושאים אלו לבדם והם מוצאים לנכון להתכתש בבתי המשפט ובבתי הדין הרבניים – המשקעים שנוצרים כתוצאה מכך, משאירים צלקת לכל החיים (גם אצל הילדים) ומכאן השם הרע שיצא להליכי הגירושין. כבעלת ניסיון רב בבית המשפט ובבתי הדין אני עומדת על המשמר לטובת לקוחותי שלא יפגעו כאשר הצד השני מנצל לרעה את ההליכים המשפטיים כדי לפגוע בהם, גם אם זה כרוך בעימותים והגשת עתירות לבתי המשפט ובתי הדין. 
 

כמובן שאפשר להתגרש גם יפה, ואני מסייעת, כמגשרת מוסמכת וכבעלת ניסיון רב בתחום המשפחה, לזוגות רבים להגיע להסכם גירושין מחוץ לכותלי בית המשפט ולחסוך כסף ועגמת נפש רבה.

גירושין

Anchor 1

ליווי בהליך גישור חובה

נכון להיום, בטרם יתנהל דיון משפטי בתביעה בין בני זוג מתקיים הליך גישור על ידי גורם מקצועי ביחידות הסיוע של בתי המשפט. רק אם הגישור נכשל מועבר הסכסוך לטיפול בית המשפט. מכיוון שהפגישה הראשונה ביחידת הסיוע נערכת ללא עורכי דין, אני מנתחת את המקרה ומסבירה לפונים אלי את זכויותיהם אשר יעלו לדיון בפגישה ובהמשך, במסגרת הליך הגישור.

 

אני ממשיכה ומלווה את הפונים אלי לפגישות הגישור הנוספות ביחידת הסיוע, בוחנת לעומק את ההסכם אותו מציע הגורם המגשר וממליצה על הדרך שבה יש להמשיך או לסיים את ההליכים. אני מופיעה ברשימת המגשרים מטעם ייחדות הסיוע ובקיאה ומנוסה בעריכת הסכמי ממון וגירושין אף עבור זוגות שמופנים אלי לצורך כך.

כמובן שהמצב האופטימאלי הוא, שאם בני זוג מחליטים להיפרד הם יעשו זאת בהסכמה וברוח טובה. אלא שבדרך כלל בני זוג נפרדים בגלל חוסר הסכמה בחייהם המשותפים כך שחוסר הסכמה הוא זה שגם מאפיין את פרידתם, כשאליו מתלווים גם חוסר אמון ורגשות טינה. מי שסובל מכך הם הילדים המשותפים שהוריהם הפרידו את מגוריהם ועכשיו יש להם שני בתים. באין הסכמה בין ההורים, בית המשפט הוא זה שמחליט מה יהיו הסדרי הראייה עם הילדים ומה יהיה סכום המזונות שישולם למי מהם אם ייקבע שהילדים יהיו במשמורתו.

 

החלטת בית המשפט מבוססת על שיקולים רבים שעל פיהם הוא מחליט האם יש להטיל את מלא החיוב במזונות על אחד מההורים או לחלקו ביניהם באופן שוויוני. היכרותי הרבה עם הליכים אלו מאפשרת לי להציג בפני בית המשפט את השיקולים הרלוונטיים למקרה הספציפי שבו אני מטפלת כדי להביא לתוצאה הרצוייה. 

תביעות משמורת

ומזונות ילדים

Anchor 2
Anchor 3

צוואות וירושות

אומרים שהסוד לאריכות ימים הוא לכתוב צוואה ועל כן, כיוון שאין אדם יודע את היום שבו נקבע מותו, טוב להקדים תרופה למכה ולכתוב צוואה. בצוואה יכול המוריש להשמיע את מורשתו לנותרים בחיים אחריו, אולם, בדרך כלל, החלק העיקרי בצוואה ולרוב גם היחיד, הוא החלק האופרטיבי, שבו באופן טכני מפרט המוריש את רכושו, את יורשיו ואת האופן שבו הוא מעוניין שהרכוש יתחלק בין היורשים.

 

כתיבת צוואה היא הכרחית כאשר המוריש מעוניין לתת מרכושו ליורשים שאינם בני משפחה או שהוא מעוניין לחלק את רכושו באופן לא שוויוני בין יורשים שדרגתם זהה. לאחר מותו של המוריש מוגשת הצוואה לרשם לענייני ירושה שמעניק לה תוקף משפטי (צו ירושה) שכמוהו כפסק דין. הכלל הוא שיש לכבד את רצון המת, אולם לעיתים היורשים או אלו שהודרו מהירושה, מבקשים לחלק את הירושה ביחס שונה או בין יורשים שונים וזאת בטענה שהצוואה לא מבטאת את כוונתו האמיתית של המוריש.

 

לדוגמא, כאשר המוריש לא היה כשיר מבחינה קוגניטיבית לכתוב צוואה או שהיה נתון להשפעה בלתי הוגנת מצד אחד מהיורשים. במקרים כאלו בית המשפט הוא זה שמחליט לגבי תקפותה של הצוואה, והוא יכול לפסול את כולה או את מקצתה. לכן, חשוב להיוועץ בעורך דין אם רוצים שהצוואה לא תיפסל בעתיד ומאידך גיסא כשרוצים לערער על צוואה מקפחת.

Anchor 4

כסף יכול לקנות הרבה דברים אבל הוא לא יכול לקנות אהבה. כאשר נגמרת האהבה הכסף הופך לגורם משמעותי במצב החדש שנוצר. אין מחלוקת על כך שצריך לחלק את הרכוש המשותף השאלה היא מה היקפו וכיצד לחלקו.

 

אם יש הסכם ממון בין הצדדים החלוקה נעשית בדרך כלל בקלות אבל אם אין, אז לפני שמסכימים להתחלק במה שאחד מהצדדים מציג כאילו הוא כל הרכוש המשותף, צריך לדעת שרכוש משותף הוא לא רק רכוש שרשום על שם שני בני הזוג אלא כל רכוש שנצבר בחיים המשותפים כבני זוג גם אם נרשם רק על שם אחד מהם או גם אם הוא לא רשום בכלל ויש לו רק שווי רעיוני כמו מוניטין ויכולת השתכרות.

 

צריך גם לדעת שלעיתים בית המשפט מוצא לנכון לחלק את הרכוש שלא באופן שוויוני ולכן חשוב להתייעץ עם עורך דין שבקיא בתחום כדי שידע מתי לדרוש זאת.

תביעה לאיזון משאבים

Anchor 5

בית הדין הרבני

תביעות בענייני משפחה ניתן להגיש הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני. אומנם בית הדין חייב לחלק את רכוש הצדדים בהתאם לחוק  בדיוק כפי שבית המשפט עושה אולם מי שפונה לבית הדין הוא מי שסבור שבית הדין ייטה לטובתו בשאר העניינים בגלל שבן הזוג השני התנהג בצורה שהרסה את הנישואין. יש בכך מן האמת.

 

יתרה מכך יש סעדים שניתן לתבוע רק בבית הדין הרבני. לדוגמא: צו למדור ספציפי במסגרת תביעה לשלום בית, כתובה, פיצויים, קנסות במקרה של סירוב לחזור לשלום בית וכו'. מכיוון שההחלטה היכן יתקיימו הדיונים תלויה במי הגיש את התביעה ראשון, חשוב להתייעץ עם עורך דין בצעדים שיש לנקוט, כבר בשלבים הראשונים כשהסכסוך רק מתחיל או כשעולה החשש שבן הזוג התחיל לגשש בעצמו.

Anchor 6

הסכם ממון יכול לחסוך הרבה "כאב ראש" במקרה של פרידה כיוון שהוא מסדיר את ענייני הרכוש ובית המשפט מחוייב לכבדו אם אושר כדין. אומנם החוק קובע כי רכוש שצברו בני הזוג לפני הנישואין איננו משותף וכך מתנות וירושות שקיבלו בני הזוג במהלך הנישואין לא יחולקו ביניהם במקרה של פרידה, אלא שבתי המשפט כבר הוציאו מתוך תחולת החוק ובתנאים מסוימים דירת מגורים.

 

לכן, כיוון שאין כל ערובה שבתי המשפט לא יוציאו בעתיד מתוך תחולת החוק גם רכוש אחר, כדאי, גם כשהדברים ברורים, לעשות הסכם ממון אשר יסדיר את הבעלות בנכסים ופירותיהם במהלך הנישואין ובמקרה של פרידה.

הסכמי ממון והסכמי טרום נישואין

Anchor 7
bottom of page